Eén droomkoppel maar wel twee slaapkamers?

Match ook in bed op de Dag van de Slaap!

Als koppel zijn jullie een goede match, maar qua slaapbehoeften a total disaster. 13 maart is Dag van De Slaap, de ideale gelegenheid om die sleeping apart together gewoonten de slaapkamerdeur uit te werken.

Het begint allemaal met een goed bed uiteraard want daar begint de miserie al vaak. Manlief verkiest een harde matras en jij bent de prinses op de erwt. Ga dus eerst op zoek naar kwalitatieve slaapoplossingen met specifieke eigenschappen, waaruit jullie elk apart kunnen kiezen. Wist je dat een te harde matras snurken in de hand werkt?

Valt jullie bedbodem bijna uit elkaar? Een bedbodem is erg belangrijk om optimaal te kunnen slapen. Met een goede bedbodem zal jullie slaapkwaliteit alleen maar verbeteren. Boxsprings en lattenbodems bestaan in alle vormen en maten. Gaan jullie liever elke op zoek naar jullie eigen bedbodem? Ook dat is mogelijk dankzij de koppelpoten van Sleeplife. 

Ieder zijn eigen slaapplekje

Neemt één van jullie het bed volledig in of word je wakker omdat je partner heel de tijd vlak naast jou ligt te bewegen? Het is belangrijk dat jullie voldoende ruimte hebben om vrij te bewegen tijdens het slapen. In de breedte voorzie je zeker 90 cm per persoon en in de lengte minstens 20 cm meer dan je lichaamslengte.

Een bed op maat met de juiste instellingen? Check! Om ook een droomkoppel in bed te worden gelden nog een paar andere regeltjes. De slaapexperts van Sleeplife zetten enkele tips op een rij.

Pillow fight

Raakt één van jullie moeilijk in slaap? Dan kan sporten weleens de oplossing zijn. Houden jullie van wandelen, een kussengevecht of eerder een pittige vrijpartij? Een goede conditie zorgt er namelijk voor dat jullie minder stress hebben en vredig samen kunnen slapen. Een tekort aan beweging kan ook slaapproblemen teweegbrengen. Als sporten niet jullie favoriete bezigheid is, raden de slaapexperts het aan om geen zware fysieke inspanningen te leveren voor het slapengaan. 

Vermijd alcohol en cafeïne

Nog gezellig samen aan de wijn voor het slapen gaan? Mijd alcohol en cafeïne voor het slapengaan. De twee verstoren je REM-slaap en hinderen zonder jullie het goed en wel beseffen jullie vredige nachtrust. Toch nood aan iets lekkers voor het licht uit gaat? Gouden tip: drink een lekkere kop warme melk met wat kaneel in.

Workaholic?

Nog lekker even doorwerken op de computer in bed? Doe dat maar beter niet. Het blauwe licht van de computer heeft een negatieve invloed op het hormoon melatonine. Door het blauwe licht hebben je ogen de indruk dat het nog licht is. Je ogen worden minder snel vermoeid. Het heeft niet alleen slechte gevolgen voor jouw biologische klok maar ook op die van je partner. De slaapkamer is jullie plek om te slapen en geen kantoor. ​ En ook geen plek om nog uren door je social media te scrollen trouwens. Just saying...

Hebben jullie na het zien van deze tips zin gekregen om samen lekker te slapen? Dan kunnen de slaapexperts van Sleeplife jullie zeker helpen. Sweet dreams!

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Sleeplife

Neem contact op met

Phenix Retail cvba Rijksweg 10 2880 Bornem

+32 3 500 50 17

www.sleeplife.be